De varnar för att pirat IPTV är omöjligt att stoppa, det säljs även på Facebook

IPTV är det största problemet för upphovsrättsförvaltare, producenter av audiovisuellt innehåll och stora idrottsligor. Dess magra krav på att fungera och enkel att få m3u betalningslistor med tillgång till tusentals betalningskanaler för mycket mindre pengar, komplicera slutar denna lukrativa verksamhet. Lättheten att få en piratkopierad IPTV prenumeration är sådan att det räcker att besöka ett socialt nätverk som Facebook för att köpa en av dessa listor som ger oss tillgång till 12 månader. På Facebook Marknadsplats döljer pirate IPTV, men också CCCAM och konton från stora plattformar som Netflix eller HBO.

Kampen mot piratkopierad IPTV fortsätter över hela världen. För några dagar sedan lärde vi oss om den senaste operationen som stängde en plattform som erbjöd service till mer än 30.000 personer. Europol har specialiserat sig på denna typ av verksamhet och har redan stängt flera plattformar i hela Europa. Men som redan hänt med torrent nedladdningar, med varje stängning har vi nya öppningar. Dessutom är enkel tillgång till IPTV en av sina värsta fiender.

“Marketplace kan du enkelt sälja och köpa i ditt område. Använd ditt Facebook-konto för att hitta vad du vill och sälja vad du inte längre använder.”Så här presenterar Facebook den här delen av det sociala nätverket som vi enkelt kan komma åt både skrivbord och mobil eftersom vi har en direkt åtkomst. Om de produkter vi kan hitta, Facebook berättar att ” du kan hitta allt från kläder, IPTV och bilar till fastigheter. Både människor och företag kan publicera objekt att sälja, oavsett om de används eller nya produkter som IPTV box.”

I det här fallet hittade vi något annat. Ett enkelt besök på Facebook Marketplace returnerar oss, i framstående förslag, IPTV, IPTV för Smart TV, TvBox för att se allt, etc. priserna på dina Prenumerationer börjar från cirka 15 euro. Produktbeskrivningen lämnar ingen tvekan: “Ip-TV-linjer, utan nedskärningar eller mikroskärningar, den mest stabila på marknaden. Inhemsk och egen server, ingen återförsäljning från Kina för bästa IPTV tjänst, erbjuds 24-timmars försök. Vi har också CC Cam . Vi ger hjälp 24 timmar, vi deltar också av WhatsApp, tveka inte att fråga”.

Och så enkelt kan du köpa en prenumeration på IPTV pirate, prata direkt med en person på Facebook tack vare en produkt som annonseras på sin marknadsplats. En enkel sökning gör det möjligt för oss att kontrollera hur de inte är de enda olagliga produkterna som säljs på plattformen för den sociala mediejätten.