Vad är Frilansskribent? Svar på besvärliga nybörjar frågor

Jag postar en hel del tips här på att göra en levande skrift för författare som vill tjäna mer. Men nyligen, en titt på min Google Analytics avslöjade en överraskande fras författare ofta söka på:

“Vad är Frilansskribent?”

Detta får mig att känna att jag bör backa upp och börja i början. Uppenbarligen bör jag inte ta varje läsare vet vad denna karriär handlar om.

Tydligen, vissa folk vet att termen tillräckligt bra för att söka för att ta reda på mer om det… men de vet ännu inte hur frilansskribent fungerar, exakt.

Så låt mig fylla i luckorna i dag med svar på några av de mest grundläggande frågorna om världen av Frilansare:

Frilans skriva definierade

Låt oss börja med en definition: Frilans skriva är någon form av Skriv uppdrag som du gör för lön, utanför en personal position. Enkelt som det.

Du är inte en anställd som får företags förmåner såsom sjukskrivning eller semesterlön, eller 401 (k) matchning. Och du är inte skyldig att visas på din kunds kontor och göra ditt arbete där. Du arbetar på en plats som du väljer, med egna verktyg, ställa in dina egna timmar.

Den sista delen är viktigt, för om du arbetar på plats för frilans klienter som kräver att du håller regelbundna timmar på deras kontor, kan IRS avvisa tanken att du verkligen är en frilansare. Om de gör det, IRS kommer att inte tillåta alla dina kostnader avdrag i samband med att köra din frilans företag (aj!), och potentiellt stämma din klient att omklassificera dig som anställd.

Det är värt att ta en stund att läsa upp den juridiska skillnaden mellan personal och frilansare, så att du inte hamnar i en skatte röra senare.
Vanliga typer av frilansande skrivande

Vilka typer av skrivande kan göras som en frilans gig? Nästan vad som helst du kan tänka på att personalen författare, kommunikationsspecialister, eller marknadsförare gör, frilansskribent kan också få tilldelas. Här är en Startlista:

Webbsidor (informations-eller försäljnings sidor)
Blogginlägg
Tidningsartiklar (för konsument-, Custom-eller Trade-publikationer)
Tidningsartiklar
Direkta brev försäljning brev
Nyhetsbrev (fysiska eller e-levererade)
Årsredovisningar (Corporate eller ideell)
Affärsplaner
Media Kits
Vitböcker
Fallstudier
Pressmeddelanden
Forskningsrapporter
Inlägg
Radio scripts
Video skript
Video försäljning bokstäver
Marknadsföring e-post
Internt/intranät företagskommunikation
Ghostwriting av något ovan som tar en byline

Som ni kan se, världen av frilansskribent erbjuder en mängd olika Skriv typer som passar alla smaker. Det finns också Frilans skriva för företag i alla typer av industrin, från flyg till tvättmaskiner. Och publikationer som täcker allt tänkbart ämne.

Ja, det kan vara överväldigande! Tricket är att begränsa det så att du kan fokusera, och hitta kunder.
Vad är möjligheten i Frilans skriva?

Undrar du om frilansande är en modefluga? Precis tvärtom.

Företag alltmer älskar att arbeta med frilansande kreativa, och alla studier visar andelen personer som frilans kommer bara att växa i framtiden. I själva verket finns det 53 000 000 frilansare av alla slag nu (av en 322 000 000 befolkning). Som verkligen sätter lögn till den ofta cirkulerade myten att det är omöjligt att göra en levande som frilansare. Det förväntas att 50 procent av amerikanerna kommer frilans av 2020.

Att lära sig att driva en Frilans skriva företag nu är det bästa sättet du kan skapa karriär stabilitet för dig själv.

Så här kommer du igång med frilansskribent

Jag får e-post varje dag så här:

“Jag har nyligen snubblade över världen av Frilans skriva! Jag är ur arbete och tror att detta skulle vara en stor sak att göra, jag älskade att skriva på College.

“Hur kommer jag igång?”

Det finns flera vanliga sätt skribenter bryta sig in frilansande och börja skapa en portfölj av arbete, inklusive:

Volontärarbete för att skriva för en ideell organisation
Skriva för vänners företag
Skriva för lokala företag du nedlåtande
Utnyttja skrivupplevelse och anslutningar från ett dags jobb för att få frilans spelningar

För mer, jag skrev en e-bok som tar dig steg-för-steg genom exakt hur man får de första klippen och börja hitta betalande spelningar.