Hälso-tjänstemän: 81% av Michigans vape-relaterade lungskador inblandade THC

Nya detaljer växer fram om skur av e-cigarett-relaterade lungskador som har dödat en michigander och illa 44 mitt i ett nationellt utbrott som expanderade denna vecka till att omfatta 1 604 personer och 34 dödsfall.

Michigan Department of Health och Human Services rapporterade fredagen att 81% av de människor som var illa av vapes i Michigan används produkter som innehåller THC, även känd som tetrahydrocannabinol, den kemikalie som ansvarar för de flesta av marijuana ‘ s psykologiska Effekter.

Utredare från MDHHS, den amerikanska centra för sjukdomskontroll och förebyggande och Food and Drug Administration försöker precisera vad som orsakar dessa sjukdomar.

Vitamin E acetat är en olja som härrör från E-vitamin som ofta används i hud salvor eller krämer, intas i livsmedel eller kosttillskott. Det har också använts som en tillsats i vissa vape produkter.

Patienter som utvecklade vape-relaterade lungskador i Michigan ombads att ge någon e-cigarett material de hade för FDA-testning. Preliminära resultat från fem patienter i Michigan hittades:

Två patienters produkter innehöll endast nikotin
En patients produkter innehöll endast THC
En patients produkter innehöll både THC och nikotin
En patients produkter innehöll THC och vitamin E acetat. En produkt, en dank vape födelsedagstårta THC patron, innehöll 23% vitamin E acetat

Dessutom, statliga hälso-tjänstemän rapporterade två vaping patroner in av en medicinsk marijuana vårdgivare till en Michigan marijuana tillsynsmyndighet licensierad säkerhet efterlevnad anläggning innehöll också 40% eller mer av vitamin E acetat.

Även om orsaken är ännu inte känt, är en hypotes under utredning om föroreningar i THC ångor, såsom vitamin E acetat, kan vara farligt när aerosolized och inhalerade, State Health tjänstemän sa.

Hittills har inget specifikt märke av anordning eller e-vätska identifierats som en källa för utbrott av lungskador. Även om THC-produkterna, särskilt de som erhållits illegalt, förefaller spela en viktig roll i detta utbrott, kan nikotinprodukter inte uteslutas, rapporterade MDHHS.

Mer: vape varningar börjar påverka försäljningen av testade marijuana produkter

Mer: Michigan ‘ s smaksatt vape Ban stoppar försäljningen denna vecka. Här är vad du behöver veta.

Alla de människor som har varit insjuknade av denna sjukdom har rapporterat andningsproblem såsom hosta, andfåddhet eller bröstsmärtor. Vissa måste läggas in på sjukhus. Patienter har också haft illamående, kräkningar, eller diarré; trötthet, feber eller buksmärtor.

Alla hade en onormal lungröntgen eller datortomografi, och alla rapporterade med hjälp av e-cigarett/vaping produkter inom de senaste dagarna eller veckorna innan de blir sjuka.

Tonåringar och unga vuxna består av de flesta människor på sjukhus för detta tillstånd.